top of page
VUPY5014-2.jpg

Visie

Graag zorg ik voor rust in huis. Ik vind het ook fijn om veel vragen te krijgen. Ik voorzie jullie graag van informatie zodat jullie een eigen keuze kunnen maken wat bij jullie gezin past.

Het krijgen van een kindje is een heel bijzondere tijd. Het is een wonder dat er een kindje in je schoot groeit. Er is tijd voor verwondering en bewondering. Fysiek kan het een uitdaging zijn, er zijn momenten dat er grenzen opgezocht worden maar er zijn ook periodes van intens genieten en verbinding maken met het nieuwe wezentje.  

 

Ik vind het fijn om wegwijzers mee te kunnen geven zodat een gezonde vrouw, een gezonde zwangerschap kan beleven. Hoe kan je je gezondheid ondersteunen? Het begrip gezondheid zie ik ruimer dan het fysieke lichaam. Ook op emotioneel vlak is er veel in beweging. Hoe ga je om met de thema's die naar boven komen? Door de komst van een kindje wijzigen de rollen in het familiesysteem. Het omgaan met deze veranderingen vragen van ieder mens iets anders. Eigen gevoelige thema's kunnen aan de oppervlakte komen. Hoe bereid je je voor? Hoe pak je het aan? Wat als het anders gaat dan wat je je had voorgesteld? Bij wie vraag je hulp of een luisterend oor? Waar liggen je behoeftes? 

 

Als kraamverzorgster ben ik een spin in het web. Ik heb het voorrecht om jullie te ontmoeten in deze heel bijzondere intieme tijd van verandering.

 

Uiteindelijk zijn jullie het die al lang in verwachting zijn en intens contact hebben met jullie kindje. Jullie hebben elkaar al leren kennen en al een gevoel en band met elkaar opgebouwd. Deze basis versterk ik graag en daarbij zijn jullie culturele en sociale normen leidend. De informatie die ik geef, geeft de ruimte om eigen keuzes te maken. De zelfbeschikking die jullie hebben vind ik een belangrijk goed. 

 

Ik kan terugvallen op een ruime ervaring in situaties waarin het minder vanzelfsprekend gaat. Zoals onrustige gevoelens die naar boven komen, een kindje dat nog niet lekker groeit, een moeder die zich niet lekker voelt... De ervaring heeft me geleerd dat ik juist op dit soort ‘crisis’ momenten veel kan betekenen voor het gezin. Ik blijf rustig, ik heb een grote kennis waar ik kan op terugvallen, ik denk in mogelijkheden en kan creatieve oplossingen bedenken. Vanzelfsprekend houd ik korte lijntjes met de verloskundige of andere zorgverlener. En als het even mogelijk is stel ik preventief dingen voor om uitdagingen voor te zijn.  

bottom of page