top of page

EVEN VOORSTELLEN

49243c37-15e1-43d0-8689-8a82f325ee85.JPG
f2f20dde-f694-4f5b-b722-dda0e08a897d_edited.jpg

EVEN VOORSTELLEN

Ik ben een in Vlaanderen opgeleide vroedvrouw en moeder van twee kinderen.  In Nederland heb ik me omgeschoold tot kraamverzorgster. Ik wordt zelf heel erg blij van de empowering, de kracht en de heling die de geboorte en een kraamweek met zich mee kan brengen. 

uitsnede.jpg

Mijn naam is Bertje Demeestere. Als we elkaar spreken zal het al snel opvallen dat ik

in België opgegroeid ben. 

Ik vind het heel fijn om in de geboortezorg te werken, zodat ik kan bijdragen aan het verwelkomen van een kindje in een warm nest. Ik heb een fantastisch vak, de intensiteit van de momenten en de verbinding die het nieuwe leven met zich meebrengt is hartverwarmend. Mijn eigen zwangerschappen, bevallingen en eerste periodes met de pasgeborene waren ontzettend transformerend. Nog steeds haal ik kracht uit deze periodes en krijg ik een glimlach op mijn gezicht als ik er terug aan denk. Dat wens ik iedereen toe. 

 

Ik heb in België als vroedvrouw een aantal jaren ervaring opgedaan. Als zelfstandige vroedvrouw heb ik zwangere koppels kunnen begeleiden naar de bevalling toe. Ik hield ervan om de tijd te nemen tijdens de zwangerschapsconsultaties om samen de weg te bewandelen van ‘het in verwachting’ zijn. Gelukkig duurt een zwangerschap negen maanden en is er tijd om je voor te bereiden op de komst van een kindje.

 

Ik heb het voorrecht gehad om veel thuisbevallingen te mogen begeleiden en van een pionier in het vak vroedvrouw te mogen leren. Want wat is het toch een intens proces, het bevallen. Ik hou ervan om er te zijn tijdens de bevalling. Voor iedere vrouw is het anders, voor ieder kindje is het een eigen weg banen naar het geboren worden. En omdat we allemaal zo verschillend zijn, is geen bevalling hetzelfde, geen ervaring hetzelfde, geen verwachting hetzelfde. Iedereen heeft een uniek geboorteverhaal.

Graag ga ik samen op zoek naar wat jullie verwachtingen zijn, jullie wensen. Zodat ik goed afgestemd tijdens de bevalling en kraamperiode er voor jullie kan zijn. 

Mijn twee zonen zijn in 2011 en 2015 in Leiden thuis geboren. Ik heb ze heerlijk gevoed, gedragen en wat heb ik van ze genoten toen ze klein waren. Mijn kinderen worden groot en ze gaan steeds meer hun eigen weg. 

Als jonge moeder heb ik leuke dingen gedaan, zoals het organiseren van een moedergroep in Silvester Boekhandel Leiden, het zorgen en oppassen voor andere kindjes, het helpen van andere moeders en zorgverleners met de borstvoeding via La Leche League. Ook de thuiszorg en begeleiding in de wijk heb ik beter leren kennen door actief te zijn in een antroposofische thuiszorgorganisatie. 

In september 2021 heb ik een verkorte opleiding tot kraamverzorgende gevolgd. Zo heb ik het Nederlandse geboortelandschap goed leren kennen. Sinds april 2022 heb ik het begeerde diploma en kan ik terug doen wat ik graag doe: de verbinding maken met de kraamvrouw, haar partner en het hele gezin. Ik deel graag mijn kennis en expertise van deze mooie en zo belangrijke periode. 

Vaak wordt me de vraag gesteld waarom ik niet gekozen heb om me hier als verloskundige te registreren? Ik vind het enorm fijn om een langere periode intens in het nieuwe gezin te zijn. De tijd krijgen om deze verbinding te maken met het nieuwe gezin geeft me voldoening en ook rust. Ook het begeleiden van de voeding voor het kindje vraagt veel tijd en als kraamverzorgster kan ik daar prioriteit aan geven. Niet onbelangrijk is dat ik als zelfstandig kraamverzorgster mijn passie/werk fijn kan combineren met mijn eigen gezin.

bottom of page