top of page
IMG_20220913_122902.jpg

Samenwerking

Als kraamverzorgende werk ik samen met collega’s kraamverzorgenden die ook zzp’er zijn. Zo heb je garantie op kraamzorg.

Voor de zwangere is het spannend en onvoorspelbaar wanneer de bevalling zich aandient. Ook voor mij als kraamverzorgende is het telkens een verrassing wanneer de zorg begint. De ene keer verrast het kindje zijn ouders en kondigt de geboorte zich rond 37 weken zwangerschap aan. Een andere baby stelt zijn ouders op de proef om heel geduldig tot 42 weken zwangerschap te wachten. In ieder geval worden ze allemaal op hun verjaardag geboren. Maar wanneer dat verjaardagsfeestje zal zijn, is altijd een verrassing. De variatie in de tijd is dus groot.

Mijn intentie is dat iedereen die zich bij mij inschrijft voor kraamzorg, ook daadwerkelijk kraamzorg van mij krijgt. Daarom kies ik er voor om één en per uitzondering twee kraamzorgen per maand aan te nemen.

Maar natuurlijk kan het zijn dat er overlap is, ik een vrije dag heb of eens ziek ben. In deze gevallen werk ik samen met collega Sarah, zodat jullie de zorg kunnen krijgen die jullie verdienen. Sarah heeft gelijkwaardige competenties en een verwante visie op kraamzorg. Sarah heeft ook haar eigen gezinnen waar ze klaar voor staat. Je kan met haar kennismaken via haar website: https://aveta-kraamzorg.nl/

Ook ben ik verbonden met een grotere groep zelfstandige kraamverzorgenden, in nood staan we voor elkaar klaar. 

Op deze manier weet je zeker dat je in eerste instantie het kennismakingsgesprek, de intake en de kraamzorg van een of twee personen krijgt en dat er in het geval van vakantie of overmacht altijd een van mijn collega’s voor je klaar staat.

Ook werk ik samen met andere professionals zoals met de lactatiedeskundige en natuurlijk de verloskundige. Naar andere beroepsgroepen verwijs ik door. Denk maar aan je huisarts, het cjg, de osteopaat, de homeopaat, de bekkenbodemfysio, …

bottom of page